Твоят час

 

68 училище стана светлата точка в ж.к „Дружба – 2 „ в дъждовното съботно утро. За пореден път се проведе „Утро на запознанството” – ден , в който вратите са отворени за всички, които искат да се докоснат до атмосферата на нашето училище.

Гостите бяха посрещнати по стар български обичай с хляб и сол и съвсем в духа на времето - с презентация за историята и възможностите на 68 СУ .Училищната актова зала събра настроението и емоциите на учениците от 4 а и 4 б класове , които поздравиха гостите и предадоха ведрото усещане на бъдещите първокласници. Директорът на училището приветства всички присъстващи в залата и им пожела ползотворно пребиване на територията на училището.

Гостите станаха свидетели на бинарен урок , посветен на Националния празник на Република България. Под наслов „България в думи и тонове „ учениците от 5,6,7 класове и техните учители – г-жа Виолина Велкова , г-жа Петя Таслакова , г-жа Албена Новкова и г-жа Ренета Миткова дадоха живот  пред събралите се деца и родители на вечните думи на нашите писатели - възрожденци и тоновете на най – прекрасните български песни. С авторски текст на Савина от 5 а клас завърши най – важния урок – този  по родолюбие.

  Денят продължи с многообразието и пъстротата на дейностите на децата от първи клас и техните класни ръководители – г-жа Стойчева , г-жа Лазарова и г-жа Велева .”Приятелите на Зипи” е проект , който грабна и гостите.

     Скоро гостите се почувстваха като у дома си , тъй като дейностите при г-жа Стоева , г-жа Янишевска , г-жа Петкова ,        г-жа Кралева – пролетни апликации и весели главоблъсканици включиха и най-малките гости. С причудливи форми и цветове изпод сръчните  ръце на малките домакини и техните гости изникнаха пролетни цветя.

      В особено притегателен център се превърна корпусът на спорта в училището – два физкултурни салона и басейн. Територия за турнир по тенис , плуване в отлични условия , волейбол , баскетбол  източни бойни изкуства , спортни игри и още много ...

„Оставете децата да дойдат при Мене” беше мотото на открития урок по религия в училищния кабинет. 16 годишната традиция в обучението по религия е един от белезите на нашата уникалност.

В тихата атмосфера на кабинета , госпожа Михалкова и децата , които изучават религия посрещнаха гостите с думи за свещените всеки човек неща.

Ателие по стъклопис в учителската стая – госпожа Емилия Ценкова и 3 а клас – автентични представители на добрата традиция , която е друг белег на нашата  уникалност. Празненство на талант , красота и хармония. Родители и деца си тръгваха очаровани от видяното.

Забавен английски и свободно общуване в Европа представиха учениците от 3 б и 3 в класове с класни ръководители г-жа Иванова и г-жа Бичева.

 Най – дълго останаха децата в своите бъдещи класни стаи при своите бъдещи първи  учителки – г-жа Цветанка Тонева и г-жа Надежда Цекова.

Информация за предстоящите възможности за още посещения в техните часове скоро на сайта на 68 училище.
                          До нови срещи !