Твоят час

21 март е избран за Световен ден на поезията по решение на 30-тата сесия на Генералната конференция на ООН по въпросите на образованието, науката и културата (ЮНЕСКО) (26 октомври – 17 ноември 1999 г.) в Париж, Франция, прието на 3ноември1999 г.
Целта на този празник е да популяризира писането на поезия, публикуването й и четенето й пред публика по света. Презумпцията е, че поезията е “за всеки жив читател и за всеки жив поет”.

Дори да не сте опитвали никога до сега да пишете поезия днес е денят – не защото е избран за световен ден, а защото може да бъде вашият ден. Ако опитате може да откриете, че именно този ден ще видите изход от тунела на проблемите, защото когато човек пише, особено поезия, има възможността да погледне света с други по-добри очи.

На Международния ден на поезията,учениците от 5а и 5б клас четоха избрани стихове на Петя Добарова, Елисавта Багряна, Димчо Дебелянов, Дамян Дамянов, Пейо Яворов.

Децата от ГЦОУД групите на 1а,1б,1в,2а,2в, пътешестваха  из света на вълшебните стихотворения на Леда Милева,Дора Габе, Ран Босилек.Учниците от 3б класпомогнаха и изработиха информационно табло за Световния ден на поезията, което поставиха с гордост във фоайето на училищната сграда.С много радост и усмивки поздравяваха своите учители с честит празник на поезията и честита пролет.

И ето така,днес на Световния ден на поезията,настроениетов нашето училище преобладаваше прекрасно пролетно и красиво поетично!