Твоят час

  На 28 ноември 2017 година в нашето училище се реализира амбициозната задача да събере  пъстро множество от приказни герои , усмивки и настроение.Броени дни след отминалия християнски празник на младежта и семейството – 21 ноември , броени и преди задаващите се празници - Никулден , Бъдни вечер , Рождество Христово!Избрахме тази вечер, за да подарим уюта на приказните светове , който всеки от нас носи в сърцето си през целия си живот независимо от възрастта.

Защото …Какво е всъщност приказката?!Общуването ни с приказката започва още в „тъмните пластове на кръвта“, както пише Джани Родари. Защото всъщност общуването с приказката е общуване с опита на поколенията, изкристализирал в ясна и категорична форма.

С тези думи се обърна Савина от 6 а клас към присъстващите в залата.
С бурни аплодисменти залата посрещна и официалното приветствие на директора на 68.СУ – госпожа Нели Пейчева, която се обърна към всички малки и големи деца , които пазят в сърцето си любовта към приказките.

С рецитал на Христо Ботев учениците от 4 в клас откриха тържеството.Празничната вечер продължи с „Молитва „ от Иван Вазов и учениците от СИП религия.Госпожа Йорданка Иванова и 4 б клас поставиха интересно пиесата „Мимето „ от Асен Босев , а след тях и 4 а клас „Умната мома” .

 Вечерта завърши с дефиле на приказни герои и гатанки към публиката.